Daglig pleie er nødvendig

for sunn hud

Hold huden din ren

Huden må være ren for å kunne fungere. Den må være fri for støv, smuss, svette, døde hudceller og rester som forhindrer at den puster. Spesielt i byer kan forurenset luft blokkere porer, og røyk eller luftbårne partikler kan saturere hudens renselsessystem. Altfor hyppig vasking med sterke såper kan derimot etterlate huden tørr og irritert. Parfymerte produkter kan også medvirke til allergiske reaksjoner og irritasjon. Sørg for at du velger kroppspleieprodukter som er egnet for din hudtype og som er formulert til å gi huden beskyttelse, holde på fuktighet og holde hudens pH-verdi i balanse.

Hold på fuktigheten i huden

Sunn hud er tilstrekkelig fuktig hud. Huden har sine egne naturlige fuktighetsfaktorer og er strukturert til å forhindre at vann fordamper. Klimaanlegg og tørre klimaer kan derimot dehydrere huden din. Uansett hvilket miljø det er snakk om, du kan bidra ved å tilføre fuktighet regelmessig ved å bruke produkter som fremmer hudens naturlige hydrering.

Ikke utsett huden din for elementene

Ved å beskytte huden din mot miljøbetingede faktorer kan du forhindre skade og dehydrering. Du kan beskytte den mot elementene ved å bruke leppepomade når du går på ski eller kle på deg godt i kaldt vær. Om sommeren kan solens UV-stråler forårsake dehydrering, varmeskade, rynker, pigmentering, produksjonen av frie radikaler og til og med DNA-skader – sørg for at du bruker solkrem og solhatt.

Hold huden sunn

Huden din gjenspeiler kroppens allmennhelse. En sunn livsstil vil derfor bidra sterkt til å opprettholde sunn hud. Dette innebærer regelmessig trening for å fremme sirkulasjon og forbedre tilførselen av oksygen og næringsstoffer; en balansert diett rik på næringsstoffer, som A-vitaminer og omega-6-fettsyrer; og å drikke masse vann. Det innebærer også å unngå uvaner som røyking og overdrevent alkoholforbruk, samt få tilstrekkelig søvn og, så langt det lar seg gjøre, begrense stress.

Ikke utsett huden din for utløsere

Hvis du har sensitiv hud, er det gjerne visse utløsere som forårsaker reaksjoner. Utløsere kan være ull eller syntetiske klær, eller diett, som visse typer mat. Produkter kan også utløse hudreaksjoner. Direkte kontakt med irriterende stoffer og kjemikalier funnet i såper, rengjøringsmidler, kosmetikk og fargestoffer kan forårsake kontaktdermatitt og andre tilstander. Når du oppdager omfanget av utløserne dine, kan du være påpasselig med å unngå dem.

Rådfør deg med legen din

Dersom sensitiv hud påvirker ditt velvære, bør du be legen din om råd.